Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бо, в града се мачкат ламарини, такава кинетична енергия, че да има значение с ква кола си, има само при високи скорости по първокласни и магистрални пътища. Не навсякъде е разграфено и слава Богу, не навсякъде паркирането е платено, та има значение дали ще се наредят 8 пунта/корсички/полота и пр. или 5 СУВ-а по една и съща линейна отсечка.
    Тва за засичането и бутането, когато си с по-малка кола е вярно, и е въпрос на манталитет, но и за това си има лек, като ми видят очуканото от градушка, надрано с ключове и квото се сетиш Пунто, и като му дам газчица/ стила ми на каране е еднакъв с всички коли, които карам/ никой не се вре в мен

По темата:
    Доколкото Жулиетата няма багажник като хората, и си е градски хечбек, при сериозен извънградски километраж, покупката на автомобил от рода на 159 е оправдан. При 10 км. дневен пробег - не.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Абе мерак има ли, винаги е оправдана покупката на 159!

Аз като среднодневния ми пробег с лична кола в работен ден е десетина км, кво? Да не се кача на нищо по голямо от пунто или корса ли?
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
        Абе мерак има ли, винаги е оправдана покупката на 159!

Аз като среднодневния ми пробег с лична кола в работен ден е десетина км, кво? Да не се кача на нищо по голямо от пунто или корса ли?
        Не уе Явка, тука се отплеснахме малко от темата, става дума, че 159-ката не е в клас градска кола (разбирай нисък разход, лесно управление, малки габарити) пък иначе всеки да си кара квото му е кеф.
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

• Сега ще ви кажа колко маневрена е 159!
          Един ден си паркирам на една улица във Виена между две коли,като оставям по около
          30см отпред и отзад.Връщам се след
          три часа и Гледам и невярвам една
          Б класа паркирана на точно три см.от предната ми емблема!И точно с три маневри,като жената гледаше излязох.
          145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
          159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
          159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
            Не уе Явка, тука се отплеснахме малко от темата, става дума, че 159-ката не е в клас градска кола (разбирай нисък разход, лесно управление, малки габарити) пък иначе всеки да си кара квото му е кеф.
            Аз затова съм съгласен, виж какво съм писал две страници по назад по въпроса.

Не е градска, ама мноо кефи
            Макар че вчера като сложих летните гуми с ори джантите си спомних, че може и да тръска
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
              Аз затова съм съгласен, виж какво съм писал две страници по назад по въпроса.

Не е градска, ама мноо кефи
              Макар че вчера като сложих летните гуми с ори джантите си спомних, че може и да тръска
              Друса ама е кеф - и да я гледаш и возиш А кефа цена няма !
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                Бо, в града се мачкат ламарини, такава кинетична енергия, че да има значение с ква кола си, има само при високи скорости по първокласни и магистрални пътища.
                http://www.vesti.bg/bulgaria/inciden...v-most-6034466
                Та какво казваше за кинетичната енергия?

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                  http://www.vesti.bg/bulgaria/inciden...v-most-6034466
                  Та какво казваше за кинетичната енергия?
                  Ек=m.V2/2
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                    Бо, в града се мачкат ламарини, такава кинетична енергия, че да има значение с ква кола си, има само при високи скорости по първокласни и магистрални пътища. Не навсякъде е разграфено и слава Богу, не навсякъде паркирането е платено, та има значение дали ще се наредят 8 пунта/корсички/полота и пр. или 5 СУВ-а по една и съща линейна отсечка.
                    Тва за засичането и бутането, когато си с по-малка кола е вярно, и е въпрос на манталитет, но и за това си има лек, като ми видят очуканото от градушка, надрано с ключове и квото се сетиш Пунто, и като му дам газчица/ стила ми на каране е еднакъв с всички коли, които карам/ никой не се вре в мен

По темата:
                    Доколкото Жулиетата няма багажник като хората, и си е градски хечбек, при сериозен извънградски километраж, покупката на автомобил от рода на 159 е оправдан. При 10 км. дневен пробег - не.
                    И викаш ти с Пунтото заемаш по-малко място от един Смарт или пък замърсяваш по-малко от един хибрид?
                    Щом не искаш да ти опушват града защо не си купиш хибрид или да си купиш Смарт, за да спирате по 2 на едно паркомясто?
                    Ей, омръзнало ми е от такива хора с Пунто, които заемат място като за 2 Смарта.
                    Или омръзнало ми е от хора каращи някакви Евро-1-2 автомобили, а не 4 или 5, които да пазят природата.
                    А и особено от такива с очукани коли, които спират на 5 сантиметра от моята кола и не им дреме за колата, защото е очукана като канче, и всеки ден си намирам следи от злобно отваряне на вратите, защото не се съобразяват с останалите коли.
                    Ей така звучиш.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                      И викаш ти с Пунтото заемаш по-малко място от един Смарт или пък замърсяваш по-малко от един хибрид?
                      Щом не искаш да ти опушват града защо не си купиш хибрид или да си купиш Смарт, за да спирате по 2 на едно паркомясто?
                      Ей, омръзнало ми е от такива хора с Пунто, които заемат място като за 2 Смарта.
                      Или омръзнало ми е от хора каращи някакви Евро-1-2 автомобили, а не 4 или 5, които да пазят природата.
                      А и особено от такива с очукани коли, които спират на 5 сантиметра от моята кола и не им дреме за колата, защото е очукана като канче, и всеки ден си намирам следи от злобно отваряне на вратите, защото не се съобразяват с останалите коли.
                      Ей така звучиш.
                      Брат ми, в голяма грешка си относно моя милост, Алфата ми е същото евро като БМВ-то ти, ма я карам предимно извънградско и по Цариградско или околовръстното, например. Пунтото го ползвам за центъра, точно за да не ми пука кой ще си отвори вратата в мен, щото съм се заклел следващият, който хвана в такова деяние, да го премахна от тоя свят и заради всички преди него
                      Що си мислиш, че Смарта или хибрида са по-екологични от едно Пунто бензин? Например Тойота Приус си гори 5/100 бензин градско, и то ако не я настъпваш много.
                      Да, Пунтото и подобните нему коли заемат по-малко място от Алфата ми/БМВто ти

п.п. Колко от евро 4/5 автомобилите в БГ са с действащи ДПФ-и, ЕГР-и, катализатори и прочее анджаклами, като почнем от този подфорум за начало
                      Last edited by RPWWD; d.m.y г., 20:13.
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Няма смисъл да навлизаме в дискусия за хибриди и екология, защото няма Пунто, което да може да се доближи до емисиите на един хибриден аткинсов двигател.

Но не ми става ясно едно - защо щом толкова държиш на малките коли и вадиш довод за такива, защо препоръчваш Пунто?
                        Разликата между едно Пунто от 2008-ма година и един Смарт е точно толкова, колкото на същото Пунто и една С класа, ама от дългите, не стандартните.
                        Значи викаш може да караш Пунто, а не може да караш Смарт. Ама иначе не може да паркираш С-лонг класата?
                        Да, да, страхотна логика.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Ти си ми най-любимият дървен философ от всички форуми, които следя. Възхищавам се на постоянството и усилията, които полагаш, винаги да си в опозиция и да си смучеш от пръстите, независимо дали си прав или не. Последният ти опит да отречеш цял клас автомобили ми е от най-любимите. Велик си. Предлагам ти да потърсиш посредник, който да разпространи словоизлиянията ти из света, защото явно хората са малоумни и имат нужда от БОжествено просветление.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                            Велик си.
                            Благодаря за признанието!
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Какво ще кажете за 3.2 jts освен, че харчи прекалено много ?
                              Mercedes S320 W220
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

• Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
                                Какво ще кажете за 3.2 jts освен, че харчи прекалено много ?
                                Ами питай Боян . Макар да не съм го виждал на среща от години, но тук сигурно ще ти отговори.
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X